Žarulje naše svakidašnje

Lusteri, plafonjere ili pak lampe ne bi nam vrijedile ništa bez žarulja. A dobre stare žarulje danas su s tržišta gotovo potpuno istisnule one štedne čime se njihov izbor nije smanjio već samo povećao. Kako se u moru gotovo identičnih snaći i odabrati najbolju za svoje rasvjetno tijelo donosimo u kratkom tekstu niže.

Nekoliko je vrsta sijalica koje možemo izabrati, svaka sa svojim prednostima i manama. Prva pomisao na riječ žarulja svakako je ona klasična, električna kruškolika žarulja, sa žarnom niti i najvećom potrošnjom od svih ostalih. A ono što je žarna nit kod klasične, koja svijetli sukladno broju watta koje odaberete, plinsko je punjenje kod halogene vrste zbog kojeg će ova vrsta svijetliti možda neprirodnije, ali i mnogo jače.

Za razliku od spomenutih, štedna žarulja ne samo da će svijetliti bojom i jakošću koju odaberemo već će i potrošiti najmanje energije, baš kao i posljedna, ništa manje popularna, LED žarulja.

Bez obzira na ljepotu rasvjetnog tijela, izgled istog, uvelike će u konačnici odrediti i izbor žarulje. A osim raznih boja i oblika koje na tržištu možemo pronaći, od onih standardnih kruškolikih ili u obliku plamena svijeće, žarulju ćemo birati i po njezinu učinku. Odlučimo li se za one klasične, količinu svjetla dozirat ćemo izborom Watta, u rasponu od blijedožute pa do jake bijele svjetlosti, slične onoj kakvu ima popularna neonka. A ona, kako joj samo ime kaže, zahvaljujući plinu, svijetli mnogo jače istovremeno se minimalno zagrijavajući.

Poželite li objediniti sve spomenute kvalitete, a pritom maksimalno uštedjeti kako na potrošnji energije tako i na kupovanju žarulja na dulji rok, na raspolaganju imate LED ili pak štedne žarulje. I jedne i druge, s tek malom razlikom u principu proizvodnje svjetla, jednako su popularne, a pored duljine radnih sati i višestruke uštede krasi ih i ljepota različitih oblika dostojnih svakog stila vašeg rasvjetnog tijela.

Autobusni kolodvor Opatija: kontakt i radno vrijeme autobusnog kolodvora

Autobusni kolodvor Opatija nalazi se na adresi Velog Jože 1, Opatija. Kontakt broj telefona Autobusnog kolodvora Opatija glasi 060 30 60 10.

Osim putem broja telefona sve informacije o voznom redu i cijeni autobusnih karata možete dobiti putem e-mail adrese prodaja.opatija@autotrans.hr.

Autobusi iz Opatije prema voznom redu prometuju prema Boegradu, Karlovcu, Puli, Splitu, Varaždinu, Zagrebu…

Saznajte sve o voznom redu Autobusnog kolodvora Opatija putem broja telefona 060 30 60 10.

Autobusni kolodvor Sisak: vozni red, adresa i broj telefona

Autobusni kolodvor Sisak nalazi se na adresi Zagrebačka ulica 19 u Sisku. Sve informacije o voznom redu autobusa te cijenama autobusnih karata možete dobiti na broj telefona 044 526 351 ili 060 330 060. Osim putem telefona sve što vas zanima možete pitati i putem e-mail adrese: autobusni-kolodvor@sk.htnet.hr.

Autobusni kolodvor Sisak
Zagrebačka ulica 19, Sisak
Broj telefona: 044 526 351, 060 330 060
E- mail adresa: autobusni-kolodvor@sk.htnet.hr

Željeznički kolodvor Sisak: vozni red, adresa i telefon

Željeznički kolodvor Sisak nalazi se na adresi Trg Republike 1 u Sisku. Sve informacije o voznom redu i cijenama karata možete dobiti na broj telefona 060 333 444 ili 044 524 724.

Informacije o voznom redu međunarodnog i domaćeg prometa možete dobiti na broj telefona 060
333 444.

Željeznički kolodvor Sisak
Adresa: Trg Republije 1, Sisak
Broj telefona: 060 333 444

Autobusni kolodvor Vir: vozni red, kontakt, adresa i broj telefona

Autobusni kolodvor na Viru nalazi se na adresi Put Slatine, 23234 Vir. Kontakt broj telefona na kojem možete dobiti sve informacije o voznom redu i cijenama autobusnih karata glasi 023 362 890.

Osim putem kontakt broja telefona sve informacije o Autobusnom kolodvoru Vir i prometovanju autobusa možete saznati putem e-mail adrese info@autotrans.hr.

Prema voznom redu Autobusna stanica Vir je povezana s Đakovom, Osijekom, Slavonskim Brodom, Zagrebom, Požegom, Zadrom, Novom Gradiškom…

Željeznički kolodvor Rijeka: vozni red, adresa i broj telefona

Željeznički kolodvor Rijeka nalazi se na adresi Trg kralja Tomislava 1 u Rijeci. U neposrednoj blizini željezničkog kolodvora nalazi se i autobusni kolodvor Rijeka koji je na adresi Žabica 1.

Sve informacije o voznom redu i cijeni karata te kontakt podatke možete dobiti na broj telefona 060 333 444 ili 051 211 304.

Željeznički kolodvor Rijeka
Adresa: Trg kralja Tomislava 1, Rijeka
Broj telefona: 060 333 444 ili 051 211 304

Želejznički kolodvor Rijeka je prema voznom redu povezan s Osijekom, Mađarskom, Bečom, Benkovcem, Bledom, Bjelovarom, Brodskim Stupnikom, Budunščinom, Buzetom, Čakovcem, Čepinom, Daruvarom…i još brojnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu. Putem telefonskog broja saznajte točan vozni red Željezničkog kolodvora Rijeka.

Autobusni kolodvor Pula: vozni red, adresa i broj telefona

Autobusni kolodvor Pula nalazi se na adresi Trg 1. istarske brogade 10, Pula. Broj telefona na koji možete dobiti sve informacije o voznom redu i cijeni autobusnih karata je sljedeći 052 544 537 ili 052 522 786.

Autobusni kolodvor Pula
Adresa: Trg 1. istarske brigade 10, Pula
Broj telefona: 052 544 537 ili 052 522 786

Autobusni kolodvor Pula povezan je autobusnim linijama i s inozemstvom, primjerice, Italijom, Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Austrijom, Mađarskom, Češkom, Slovenijom… S druge strane povezan je brojnim autobusnim linijama s gradovima i mjestima u Hrvatskoj.

Željeznički kolodvor u Pula: vozni red, broj telefona i adresa

Željeznički kolodvor u Puli nalazi se na adresi Kolodvorska 5, Pula. Sve informacije o voznom redu, polascima i dolascima vlakova i cijenama karata možete dobiti na broj telefona 060 333 444.

Željeznički kolodvor Pula povezan je i međunarodnim vlakovima, te sve informacije o domaćim i međunarodnim vozim redom možete dobiti na broj telefona 060 333 444 ili na željezničkom kolodvoru u Puli na adresi Kolodvorska 5.